VOG aanvragen voortaan digitaal

Vanaf vandaag hoeft u niet meer naar uw gemeente om de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. Na ontvangst van uw aanvraag om (her)registratie, zal het NRGD binnen 7 werkdagen digitaal het aanvraagformulier voor de VOG aan u toesturen. De originele VOG ontvangt u per post op uw woonadres.

Wij verzoeken u deze zo spoedig mogelijk na ontvangst per post toe te sturen aan het NRGD. De VOG dient voor afloop van de registratieprocedure door het NRGD ontvangen te zijn want anders kunt u niet worden ingeschreven. Wanneer u een aanvraag om herregistratie na een voorwaardelijke registratie van twee jaar indient, is een VOG niet nodig.

Het NRGD is een pilot gestart om de (her)registratie te digitaliseren. Dat betekent dat u naar verwachting later dit jaar online een aanvraag in kunt dienen via een webformulier. We houden u via de nieuwsbrief NRGD en onze website op de hoogte van de ontwikkelingen.

Heeft u vragen over de aanvraagprocedure van de VOG of over de (her)registratieprocedure van het NRGD? Neem dan contact met ons op via beheer@nrgd.nl of telefonisch via 030-2567040.