Henk van den Heuvel nieuwe voorzitter NRGD

Henk van den Heuvel is vanaf 1 januari 2024 de nieuwe voorzitter van het NRGD. Het College heeft unaniem besloten tot zijn voordracht. Henk van den Heuvel volgt daarmee Eric Bakker op, die afscheid neemt.

Henk van den Heuvel is al jarenlang actief op het schakelpunt van het recht en de forensische wetenschap. Zo is hij sinds 2018 de landelijke voorzitter van de Expertgroep Forensische Expertise. Ook is hij voorzitter van de oefenrechtbank voor deskundigen in opleiding bij het NFI en docent op forensisch gebied bij de SSR en het NFI. Daarnaast heeft hij ruime ervaring met bestuurlijke dynamiek. Van 2005 tot en met 2012 was hij onder andere vice-president sector bestuursrecht en strafrecht aan de rechtbank Rotterdam en hij werkt sinds 2013 als senior raadsheer in de sector strafrecht bij het Hof Den Haag. Momenteel is hij gedetacheerd bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.