Erkenning opleiding pro Justitia Rapporteur NIFP

Erkenning opleiding pro Justitia Rapporteur NIFP

Het College heeft de opleiding tot pro Justitia Rapporteur van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie erkend.

Dit betekent dat per 1 januari 2020 geslaagde cursisten van de PJ-opleiding, lichting 2016 en later, niet meer inhoudelijk door het NRGD zullen worden getoetst. Zij kunnen dan op basis van uitsluitend een administratieve toets voorwaardelijk (voor twee jaar) worden ingeschreven in het NRGD.

Erkenning opleiding pro Justitia Rapporteur NIFP

Opleiding pro Justitia Rapporteur

Interview met hoofdadvocaat-generaal Remco van Tooren

‘Ik heb hele nare ervaringen met deskundigen die niet echt deskundig waren, maar dat claimden op grond van hun cv en hun ego: ‘Kijk maar naar mij, want ik weet hoe het zit’. En die daarmee in een rechtszaak teveel podium kregen, met alle gevolgen van dien.’

Hoofdadvocaat-generaal Remco van Tooren is als officier van justitie één van de twee bestuursleden van Studiecentrum Rechtspleging (SSR), het opleidingsinstituut voor de magistratuur. Daarnaast werkt hij als examinator bij de Politieacademie en treedt hij toe tot de Politieonderwijsraad (POR). Onlangs nam hij na acht jaar afscheid als collegelid van het NRGD. Een gesprek over toetsen en togadragers.

Interview met hoofdadvocaat-generaal Remco van Tooren

Remco van Tooren
Beeld: ©NRGD

Specialisatieopleiding Deskundige in strafzaken 2020

De samenwerkende faculteiten Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht en de Open Universiteit bieden weer een door het NRGD (Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen) erkende specialisatieopleiding Deskundige in strafzaken aan.

Specialisatieopleiding Deskundige in strafzaken 2020

Specialisatieopleiding Deskundige in strafzaken

Internationaal congres forensisch DNA-onderzoe

De ISFG (International Society for Forensic Genetics) organiseerde een congres over alle facetten van forensisch DNA-onderzoek in Praag van 9 tot 13 september.

Tijdens deze vijfdaagse conferentie bespraken deskundigen uit binnen- en buitenland diverse onderwerpen van sub-sub bronniveau tot delictniveau. Aan de orde kwamen onder meer technologische ontwikkelingen en nieuwe onderzoeksgebieden.

Internationaal congres forensisch DNA-onderzoek

ISFG 2019
Beeld: ©NRGD

Lezingen: Frontiers of Forensic Science

Diverse sprekers gaven hun visie op uiteenlopende forensische onderwerpen tijdens de Frontiers of Forensic Science (FFS) 2019 in Amsterdam op vrijdag 13 september 2019.

De lezingen zijn een initiatief van de master Forensic Science en het Co van Ledden Hulsebosch Centrum van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Namens het NRGD verzorgde directeur Michel Smithuis een gastcollege bij de Universiteit van Amsterdam (UVA) over het thema: ’Quality Management within Forensic Science from an International Perspective'.

Lezingen: Frontiers of Forensic Science

Michel Smithuis, directeur NRGD
Beeld: ©NRGD