Coulanceregeling voor herregistratie

In deze editie aandacht voor het einde van de coulanceregeling voor herregistratie in het NRGD, een expertmeeting rapporteren voor de verdediging en nieuwe interviews in de serie Zicht op deskundigheid.

Einde coulanceregeling herregistratie NRGD

Vanaf 13 oktober 2021 is het niet meer mogelijk om een beroep te doen op de coulanceregeling voor herregistratie en via deze regeling uitstel te krijgen om zo alsnog aan de vereisten te voldoen.

Einde coulanceregeling herregistratie NRGD

Expertmeeting rapporteren voor de verdediging

Op vrijdag 21 januari 2022 organiseert het NIFP in samenwerking met het NRGD, een expertmeeting over het rapporteren voor de verdediging.

Expertmeeting Rapporteren voor de verdediging

Interview met Directeur Wetenschap en Technologie NFI Annemieke de Vries

Annemieke de Vries is sinds oktober 2018 Directeur Wetenschap en Technologie bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Daarvoor werkte ze 18 jaar bij het RIVM, waar ze leiding gaf aan het Centrum Gezondheidsbescherming. De geboren Groningse deed zelf wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan van borstkanker aan de Universiteit van Utrecht en aan het MIT in Boston. De Vries is in haar huidige functie verantwoordelijk voor de wetenschappelijke kwaliteit van al het werk dat het NFI uitvoert. Een gesprek over de forensische vraag van morgen, kwaliteit en slimmer samenwerken.

Interview met Directeur Wetenschap en Technologie NFI Annemieke de Vries

Annemieke de Vries
Beeld: ©NRGD

Interview met Kornaat en Staijen van de Nationale Politie

Frank Kornaat en Ruud Staijen werken samen aan de versterking van het vakgebied Forensische Opsporing (FO) bij de Nationale Politie. Als hoofd van het Expertisecentrum Forensische Opsporing (ECFO) heeft Frank de taak te zorgen dat FO efficiënter en effectiever georganiseerd is. Ruud ondersteunt hem daarbij als programmadirecteur. Een investering, na jaren waarin het specialisme door de reorganisatie van de politie minder aandacht kreeg. Ruud: ’We hebben extra energie en kracht en geld op Franks ideeën gezet en dat in projectvorm gegoten.’ Een dubbelinterview over kwaliteit, netwerken en remote forensics.

Interview met Kornaat en Staijen van de Nationale Politie

Interview met advocaat-generaal Diederik Aben

‘De Schiedammer Parkmoord. De Showbizzmoord. Ik bedenk die namen niet hoor, behalve ‘de zes van Breda’. Ik dacht meteen: ‘die wordt het’. Het lag zozeer voor de hand, om historische redenen. Maar de Rosmalense Flatmoord? Ten eerste is dat in mijn opvatting dus geen moord. De plek lag ook niet in Rosmalen op het moment dat het gebeurde. Die was door een gemeentelijke herindeling terechtgekomen in een wijk van Den Bosch. Namen vallen uit de lucht, denk ik.’

Interview met advocaat-generaal Diederik Aben