NRGD lanceert nieuwe website

Vandaag lanceert het NRGD haar nieuwe website. De website is in een nieuw jasje gestoken en de zoekfunctie is verbeterd. Daarnaast is de aanvraagprocedure gewijzigd. Voortaan kunt u een aanvraag om (her)registratie online indienen.

Online aanvragen

Onderaan de webpagina van uw deskundigheidsgebied staat een verwijzing naar het digitale aanvraagformulier en de documenten die u nodig heeft voor uw aanvraag. Gebruik de checklist om te controleren of uw aanvraag volledig is. Wij adviseren u om de gevraagde documenten alvast te verzamelen of te downloaden en in te vullen.

Wanneer u bij uw aanvraag om (her)registratie een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) dient toe te voegen, starten wij na ontvangst van uw aanvraag het digitale aanvraagproces van de VOG op en ontvangt u van Justis een e-mailbericht met een link om de VOG digitaal aan te vragen. U ontvangt de VOG vervolgens per post. Wij verzoeken u om de originele VOG na ontvangst ook per post aan ons toe te sturen.

Het is niet nodig om een VOG toe te voegen als u een aanvraag om herregistratie indient na een voorwaardelijke registratie van twee jaar. U ontvangt in dat geval dan ook geen aanvullende e-mail met betrekking tot het aanvragen van een VOG.

Privacy

Het digitale aanvraagformulier wordt gehost via burgerberichten.nl. Deze digitale omgeving is beveiligd en de door u ingevulde gegevens en toegevoegde documenten zijn alleen toegankelijk voor u en het NRGD.

Pauzeren

Het is niet nodig om uw aanvraag om (her)registratie in één keer af te ronden, u kunt uw aanvraag tussentijds opslaan en op een later moment versturen. U ontvangt in dat geval (automatisch) via e-mail een link om uw aanvraag op een later tijdstip verder aan te vullen. Wanneer u deze succesvol heeft afgerond, kunt u een kopie van de door u ingestuurde aanvraag downloaden voor uw eigen administratie.

Mijn NRGD

In het najaar verwacht het NRGD voor aanvragers het ‘Mijn NRGD-portaal’ te kunnen lanceren. Via dit persoonlijke portaal kunnen aanvragers en geregistreerde deskundigen onder meer documenten aan hun dossier toevoegen, adreswijzigingen doorvoeren en de status van de afhandeling van de aanvraag om (her)registratie inzien. We zullen u de komende maanden hierover verder informeren. Heeft u suggesties met betrekking tot de website of het online aanvraagproces, dan zijn deze van harte welkom via deskundigenregister@nrgd.nl